Nyheder 2012

2 af vore herlige føl, frække Frigg og smukke Aron.

Året 2012 var præget af, at vi igen havde en hoppe til kåring, denne gang var det Asdis, som endte i første klasse som 4 gænger. Ligeledes har vi fået solgt en del, og flere til udlandet, så det giver god inspiration til det videre avlsarbejde.

December

Nu kom der endelig lidt frost, det er dejligt at slippe for det bløde mudder, selvom vi nu er meget heldige med gode jordforhold til hestene. Både Sverta og Jonina er taget fra deres føl, det er gået meget nemt. Vi venter lidt med Frigg indtil vi er sikre på, at Frodny stadig er drægtig, ellers er det godt at have et føl til at regulere lidt på vægten. Så har vi fået lavet ny longerbane bag garagen, der er plant og så kommer der lys, så hestene kan motineres lidt her i den mørke tid. Det går fremaf med Strokkur, han er en utrolig nem hest på trods af sine unge alder.

November

Nu er vinterfodringen så småt i gang, det er nu hyggeligt at samle hestene over dejligt duftende hø og høre deres beroligende gumlen. Vi havde Aron med til følshow, det gik rigtig godt, han fik en fin 2. plads og lærte lidt ved at være i byen og køre med trailer sammen med sin mor. Nu er Maria begyndt at arbejde lidt med de unge heste, gøre føllene grimevante og trække med lidt større, det er uden tvivl gavnligt for alle.

Oktober

Der har været fin gang i salget. Vi har afledveret Drottning til Conni og Leo i Struer, Kongúr er solgt til Anders og skal blive her de næste par år, hvilket er dejligt, så kan vi følge ham, han er blevet en lækker sofa-tølter, og Frække-Frigg skal til Hildur til næste efterår, hun får lige et år med opvækst i sin store familieflok.

September

Vi have besøg af Tina og hesten Sæbjørn, som vi solgte for en del år siden. Det var sjovt at se de to brødre Sæbjørn og Strokkur (efter samme hoppe Sunneva). De hilste pænt på hinanden, som goe venner, selvom de aldrig tidligere har mødtes.Så har sensommeren for alvor sat ind, og de fleste af hestene er så småt ved at gøre klar til at skifte pels, så lidt af sommerpelsen falder af, samtidig med at dagene nu for alvor bliver kortere og kortere. Hestesalget er livet lidt op, og der har været seriøse henvendelser både fra udlandet og andre steder. Ridningen af Strokkur går fint fremad, han er virkelig en dejlig hest, selvom han kun er fire år. Ligeledes er Kongen ved at være tilbage i sin gamle form, og sidst på måneden skal vi på tur i det skønne terræn i Dollerup bakker.

August

Så er de sidste af hopperne bedækket, så afventer vi bare scanningen af dem ultimo august, det er en sjov fornemmelse at forestille sig alle de dejlige fine føl, som dukker frem til næste år. Heldigvis blev de sidste hopper også scannet drægtige, så spændende, hvad det bliver til. Unghopperne vokser til og udvikler sig rigtig godt, de viser godt sind og rummelige bevægelser.

Juli

Så var vi til kåring i Hundested, hvor Asdis kom i første klasse som 4-gænger. Det var kanon flot og fin indsats af Søren Madsen, som har trænet hende frem mod målet. Asdis er nu kørt til hingsten Tonn, så kommer hun til Kjarni i 2013.Så lige en status fra Landsmot årets største hestebegivenhed , hvor det er dejligt at se, at fædrene til vore avshopper stadig hører til i toppen. Endvidere så har Sverta broder på morsiden Stalli fra Kjárri gjort det godt med mange afkom blandt de bedste af unge hopper og hingste, han er uden tvivl kandidat til ærespræmie for afkom.

Juni

Så har vi hentet Sverta hos As fra Lærkegården, dejligt at få hende og hendes søde føl hjem igen. Glæden var stor da Sverta kom med hendes hoppeføl, så nu løber de to føllebasser rundt på folden sammen! Avlsarbejde er i sandhed stor livglæde!

5.6 Så er der sket noget nyt igen! Frodny har folet og er kommet med et fint hoppeføl. Hun har givet stutteriet 4 hoppeføl, så det er en dejlig avlshoppe.

Ligeledes er næste års føl ved at være under forberedelse, da Frænka er bedækket hos Kjarni i Tjele, Sverta er hos Ás fra Lærkegården, og så skal Frodny til Marel fra Feti, og Ásdis skal kåres igen juli i Hundested inden hun skal til hingst - spændende.

27. maj I dag folede Jonina og kom med et smukt langbenet hingsteføl, som hedder Aron efter sin kendte morfar. Han er virkelig et særligt føl, og det kan være en glæde at få røde hingsteføl, når de ser ualmindelig smukke ud.

13. maj Så er vi hjemvendt fra en fantastisk kåring, hvor Asdis fik 8,23 for bygning og landede på 7,97 total som 4-gænger! Dejligt, nu får hun en mulighed mere, da vi viser hende i juli. Tølten er på vej op, så der er en lille chance for at få hende i 1. klasse. Vi må krydse fingre.

4. maj Så kom årets første føl. En dejlig lækker hoppe efter Sverta og Ardur, hun kommer til at hedde Audur. Hun er 5-gænger med et mildt sind, dejligt ! Frænka er kørt til hingst, og det blev Kjarni frá Árgerði, så vi laver helsøskende til Njáll.

April

Så er hingstene blevet kastreret. De tegner rigtig godt, men der er nok en bedre fremtid for dem som super ridevallakker end som enlige hingste. Frænka blev scannet og er tom, så nu er familiens væddemål afgjort. Vi glæder os over de tre andre drægtige hopper.

Strokkur er under tilridning og jeg fik redet ham hos Søren og Wiebke. Det er altid helt sjovt, når ens ungheste pludselig får ny status som ridehest. Han tegner rigtig fint og bliver Marias nye ridehest et par år.

Marts

Foråret er på vej. Hestene er ved at fælde og fuglene synger. Vi har sendt Strokkur til tilridning hos Søren Madsen og Wiebke. Det er gået fint, så jeg glæder mig til min nye ridehest er klar i april. De drægtige hopper trives, og vi har indgået et væddemål i huset, om Frænka er drægtig eller om hun "har afleveret" sin føl til sin helbroder, som ligner en drægtig hoppe pt.

Avl er som bekendt at sammeligne med en karussel, det går op og ned og er ikke som en maskine, der kan programmeres. Vi får at se, om der kommer 3 eller 4 føl til sommer.De 4 føl fra 2011 vokser og udvikler sig rigtig godt, det er en stor fornøjelse af følge med i deres udvikling.

Januar - februar 2012

17. februar Så har vi lige været en smuttur til Skjern og se til Asdis, som er i kåringstræning hos Søren - det går fremad., Vi satser på en kåring her i foråret.

1. februar Sne - sne- sne, ja nu er kulden virkelig kommet. Hestene spiser godt og heldigvis er vandet stadig ikke frosset, så fodringen føles ok.

15. januar Regn - regn - regn, ja det er en meget anderledes vinter end sidste år. Heldgvis har alle hestene det godt og trives, da der er god plads i løsdriften, som er tør og luftig. Føllene fra sidste år vokser godt, stadig er det Drottning, som ligger i spidsen rent størrelsesmæssigt, men de andre er godt med.

Asdis er i træning hos Søren Madsen med henblik på kåring her i foråret, det går fint fremad, og vi er meget tilfredse med Sørens arbejde.De drægtige hopper vokser også pænt - både Sverta og Jonina er synligt drægtige, mens Frænka og Frodny endnu ikke er helt tydelige, men vi krydser fingre