Nyheder 2010

Asdis og Lukka

Året 2010 var præget af at vi nu får alvor har fået højret kvaliteten i bestanden - til højre er Lukka årgang 2010.

Det har været et roligt år uden kåringsforberedelse, men hvor vore egne rideheste har gjort fremskridt og Per fik sin stævnedebut i T.1.

December

vinteren har for alvor sat sit præg på landskabet, og der fordres nogle dage 3 gange dagligt. Heldigvis nyder hestene sneen og dejligt at se de drægtige hopper vokse, men man selv længselsfuldt glæder sig til foråret nye føl.

Alle venner ønskes et rigtig godt nytår.

November

Så er Krafla-pokalen igen blevet uddelt til årets generalforsamling i DI.

I år er den gået til Starri fra Nørremark for året højstkåret danske 7 års hingst (se billedet)     Vi ønsker ejeren Katrine Grøfte et stort tillykke.

Jeg har lige været på et super spændende kursus på Gait Academy hos Bent Rune Skulevold og Stian - den norske VM rytter. Det var en del af deres next level rytteruddannelse og det gik bare super - Náttfari/Æsel udvikler sig fortsat bare godt og jeg fik lært om tøjlehjælp og "løse knæ" for at styrke hesten i ryggen og stramme op på maven (hestens mave) :-)

Oktober

Alle føllene er blevt chippet og vacineret - og så er det snart tid til ormekur. Nu går den store flok på 4 ha, så er der god plads til at løbe og lege. De er fortsat ikke på græs om natten for at begrænse overvægten. Alle føl og ungheste vokser og trives i det milde efterår.

September

Glettastævnet gik fint, Per kom i finalen og blev nr. 4 ud af 4 ;-) men tæt på nr. 3 og nr. 2, det var flot af en stævnedebutant. Så er andet slet hø slået og forhåbentligt klar til at få i hus, mens det endnu er tørvejr. Vi har tilmeldt Lukka til følbedømmelserne i DI, det glæder vi os til, at få en kvalificeret faglig bedømmelse af en af vore føl. Det gik rigtig fint - og vi fik en god bedømmelse af hende.

August

Nu er Per blevet tilmeldt sit første stævne - Glettastævnet i august, og stiller op i T.1 og øl-tølt ( "rigtige mænd rider øl-tølt") - det bliver rigtigt sjovt at opleve. Alle føllene trives og der er vild gang i børnehaven, som vi kalder den lille gruppe på 4 føl. Hvis alt går efter planen kommer der igen en børnehave til næste år, men med hesteavl, som kan alt ske både glæder og sorger.

Juli

Vi har nu fået scannet  vore avlshopper, og de er heldigvis alle drægtige, så er det bare at vente til næste forår. 3 af hopperne har været hos Keilirsønnen Tónn, og Frænka har været hos Gustursønnen Kristáll.

Juni

Så kom det sidste føl - en lækker hoppe med et blub på 122, så det lover jo godt. Hun kommer til at hedde Lukka - og er så fin, så hendes stolte ejer nyder at se på hende. Det er en fornøjelse at avle, når resultaterne er tilfredsstilende. Hun blev født 11. juni, så vores tre føl er stort set født med en måneds forskel.

Maj

Så kom Frænka med et hingsteføl efter Kjarni frá Árgerði - han blev født på Mors dag 9. maj, så det var jo en speciel dejlig gave. Han er virkelig et dejligt hingsteføl, så med 2 første klasses forældre, håber vi han bliver en lovende unghingst. Han har fået navnet Njáll fra Krafla - inspireret af de islandske sagaer.

April

10. april - så blev det alligevel Frodny, som kom med årets første føl 10. april - et dejligt gråt hoppeføl efter Tónn. Hun har fået navnet Litla-Mús, da hun havde samme farve som en lille mus og store udstående øjne

Desværre fødte Sverta et dødt føl, et stort gråt hingsteføl. Hun sørgede kun i kort tid, og er nu reservemor for Frodnys føl, som  nyder at have en ekstra hoppemor til at passe på sig.

1. april - nu varer det ikke længe før end de 2 første hoppe foler, det er Sverta og Frodny. Begge har store runde maver - og Svertas yver er begyndt at vokse godt. Vi fik Strokkur kastreret forleden, han har udviklet sig til en flot og spændende hest med stor smidighed og lækre bevægelser. Avlsmæssigt vil han ikke passe så godt til vore egne hopper, så derfor valgte vi at lade ham kastrere, selvom han tegnede virkelig godt.

Marts

Så blev det endelig marts, men sneen ligger stadig som en stor dyne hen over landskabet. Vi tog til World Cup på Fyn og nød de mange dejlige hingste og god hestesnak i pauserne. Nu er det første føl taget fra, og om et par dage, så er det næste føls tur. Det giver en blid overgang, så ikke begge føl hyler på samme tid.

De drægtige hopper bliver større og større, og i april kommer de først føl - det er heldigvis snart, så må foråret jo komme. (vedhæftet et gammelt foto, hvoraf det ene føl, nu selv skal fole her i 2010 - som tiden dog flyver).

Februar

Sne, sne og atter sne - vi er vist mange, som synes, at foråret er lidt for længe om at sende lidt varme stråler ... Det er i dette vejr at både stald, vandkopper og heste skal bevise deres sejhed og robusthed. Vores vandkopper er mærket Frost-line og de har virket rigtig fint - kun 1 ud af 7 kopper er gået i udu, så det har været til at overskue.

Og så har jeg fået dyrlægen til at håndprøve de 2 hopper, hvor jeg var lidt i tvivl - og begge var drægtige. Hvor glad kan man blive ;-) Så nu venter jeg med spænding til foråret - de første kommer allerede til april...

Ridningen er lige ledes gået lidt i stå, det gik ellers så godt med at bruge ridehus og det udendørs men nu er vejrguderne ikke så venlige, og ridehuset bliver bare for kedeligt i længden... Jeg var til et spændende kursus i slutningen af januar hos Johan og Niels Christian på Slippen. De er jo nogle af verdens bedste ryttere og supergode undervisere, også selvom jeg var den eneste kone-skovtursrytter på holdet. Engagementet hos underviserne var stort, så jeg fik virkelig en masse med hjem, som begge ridehestene får gavn af.

 januar 2010 

Så er det nye år i gang og hestene klarede fint nytårsaftenes fyrværkeri, de havde en panorama udsigt over hele området, og idag er alt stille og fredeligt, som det plejer. Vi har fået en lille ny pensionær, det er en super hoppe Garun, som skal fole her til foråret.

Fodringen er fortsat på 3 gange dagligt her i den kolde tid, så det er en fordel at have ferie, når der er så koldt. Det har heldigvis været plads til ridning trods sne og kulde og brug af naboens hus er godt i denne tid når føret er så træls. Føllene vokser og går stadig hos deres mødre, det haster ikke med at fravænne dem, når vejret er så bidende koldt.