Stutteri Krafla

Avlshopper

Nye generationer på vej - her smukke Alfadis der efter sit første føl er startet sin tilridning frem mod kåring i 2023. Alfadis er barnebarn af Sverta fra Kjarr, en af de gamle stamhopper.

Fjødur, Frænka og Frodny

Vi vælger at avle på godt kårede avlshopper og unghopper med topafstamning og bruger kun førsteklasses hingste, der matcher hopperne godt. Vi startede stutteri Krafla med at tage til Island og købe kårede avlshopper og meget lovende hoppeføl med topafstamning. Det blev grundlaget for vores avlsarbejde og har givet mange fine heste gennem tiden.

Alle vore oprindelige avlshopper er efter kårede hopper og hingste, der minimum har fået 1. præmie for afkom. 4 af vore hopper har en far, der har fået Sleipnirpokalen, som er den fineste udmærkelse en hingst kan opnå for sin avl (læs om pokalen under menuen om avl).

Hoppen i midten er Frænka fra Feti, som kom i første klasse maj 2009. I 2012 fik vi endnu en hoppe i første klasse, det er Asdis, der klarede det fine resultat og endda som 4-gænger!

Fædre til disse 3 hopper på billedet er henholdsvis Orri, Keilir og Kraflar, der alle har opnået ærespræmie for afkom.

Asdis, 4-gænger i 1. klasse

Jonina og Litla-Mys

Fædrene til vore hopper er omtalt under afsnittet Hingste, hvor vi ligeledes beskriver de hingste, som vi anvender i avlen.

Vi har ikke hopper på Island, da vores glæde ved avlen handler om, hvad vi kan nyde i hverdagen og se vokse op og udvikle sig, og dertil er Island for langt væk.

Sverta og Frænka, sommeren 2013