Stutteri Krafla

Kraflar fra Miðsitju IS1988158714 - død

Bygning: 8,15 - rideegenskbaer 8,40

Kraflar er søn af Krafla fra Sauðárkróki og Hervar fra Sauðárkróki, og således halvbror til Keilir fra Miðsitju på moderens side og halvbror til Otur fra Sauðárkróki på faderens side, så det er ikke overraskende, at han er en interessant avlshingst efter meget gode blodlinier.

Kraflars helsøster er Katla fra Miðsitju, der er mor til flere kendte heste bla. hingsten Spuni fra Miðsitju.

Kraflars egen kåring lyder på 8,15 for bygning, 8,40 for rideegenskaber - total 8,28. Han fik 8,5 for både tölt, pas, sind, vilje og form under rytter. Ligeledes har han 8,5 for hals/mankekam/skuldre samt 8,5 for ryg/kryds, så det siger sig selv, at vi har med en flot og spændende ridehingst at gøre.

Kraflar er morfar til vores avlshoppe Asdis og farfar til både Fantasia og Teitur.

Kraflar er som før nævnt afkomstkåret i eliteklassen med flg. domsord:

Afkommene er store, flotte med karakterfyldte hoveder. Halsen let og slank – overlinien blød og lænden flad. Afkommene har en let bygning med gode proportioner, slanke lige ben og ganske fine hove. Køn man og hals. Passen er åben og ligetil, tölten rummelig og blød, og traven ofte 4-taktet. Viljen er fin og sindet åbent og ofte godt, men til tider bestemt. Afkommene bærer sig flot med flot hovedholdning. Kraflar giver velskabte og alsidige rideheste med fast vilje og god udstråling.

se videoklip af Kraflar - hvor han er 21 år gammel !

Kraflar i meget sen alder

Kraflar har været brugt en del på stutteri Fet hos Brynjar, som har haft gode resultater med kombinationen af Kraflardøtre og Orri fra Pufu. Kraflar har fået 257 afkom og blev aflivet i 2009 og ligger begravet ved "Fet".

Kraflars afkom gør det godt. Det var nemlig en Kraflarsøn, hingsten Grunur fra Oddhóli, som vandt den svære tøltfinale til Landsmot 2006 med den kendte pasrytter Sigurbjørn i sadlen. Ligeledes til Landsmot 2006 vandt 5-årshingsten Vilmundur fra Fet sin avlklasse med en total på 8,56 og blev dermed den højst kårede 5-års hingst nogensinde og han fik velfortjent Sleipnirpokalen i 2014 for bedste avlshingst. Vilmundur er søn af Kraflardatteren Vigdis fra Fet, som selv fik æresprisen for afkom til Landsmot 2006.

Bygning: 8,15


Hoved: 7,5

HalsMankekamSkuldre: 8,5

RygKryds: 8,5

Proportioner: 8,0

Benkvalitet: 7,5

Benbevægelse: 7,5

Hove: 9,0

Rideegenskaber: 8,40


Tölt: 8,5

Trav: 8,0

Pas: 8,5

Galop: 8,0

Vilje: 8,5

Sind: 8,5

Form u. rytter: 8,5